Openingsuren
Di-Vr van 10u - 12u & 13u - 18u
Za van 10u - 12u & 13u - 17u

Gas of hout?

Voor beide types van kachels en haarden kunnen we voor- en nadelen opsommen. De keuze voor een gaskachel of houthaard is daarom erg persoonsgebonden. Wij zetten 4 verschillende punten op een rijtje die u best overweegt alvorens u een aankoopkeuze maakt.

Aankoop

Zowel bij gas als hout zijn er verschillende prijsklassen, maar in het algemeen is de aankoop van een gashaard toch iets duurder dan een houtkachel. Qua onderhoud geldt dan weer het omgekeerde.

Comfort

Een druk op de knop van de afstandsbediening en de kachel of haard brandt. Dat is het voordeel van gas. Tegenwoordig kan u zelfs via apps op uw tablet of smartphone uw gaskachel of -haard bedienen. Brandstof is via de gasleiding continu aanwezig. Wie daarentegen kiest voor hout moet stookhout binnenshuis brengen, het vuur opstoken en gaande houden en nadien assen en afval verwijderen. De gewenste temperatuur aanpassen? Dat is bij gaskachels net weer een stukje eenvoudiger dankzij die afstandsbediening.

Rendement

Zowel hout als gas geven vandaag een hoog rendement, maar als u beiden vergelijkt, levert een houtkachel of -haard nog steeds meer warmte af. Dat kan zelfs oplopen tot een rendement van 80% tot 85%.

Vlammenspel

Met een houtkachel of -haard krijgt u een natuurlijk vlammenspel dat een gezellige warmte oplevert. Die beleving is bijna onmogelijk na te bootsen met gas. Tegenwoordig geven ze wel een realistisch vlammenspel, maar het resultaat zal nooit helemaal hetzelfde zijn als bij een houtkachel of -haard.

Komt u er niet uit of creëerden we alleen maar extra twijfel? Spring dan zeker eens binnen in onze showroom in Spalbeek!

  • Gas of hout? Dru Maestro 105-3 Eco Wave (Gas) Dru Maestro 105-3 Eco Wave (Gas)
  • Gas of hout? Stûv 16 (Hout) Stûv 16 (Hout)