Openingsuren
Di-Vr van 10u - 12u & 13u - 18u
Za van 10u - 12u & 13u - 17u

Haal het meeste uit uw terras met een buitenhaard

Of het nu in de frisse lente- of herfstdagen is of op koelere zomeravonden, een buitenhaard heeft altijd zijn meerwaarde op uw terras. Ze maakt van het terras een verlengstuk van uw woning waar men steeds terecht kan voor extra warmte en sfeer. Macquoy zet even de verschillende types buitenhaarden voor u op een rijtje…

Buitenhaard op gas

Met allerlei modellen gaande van vuurtafels tot kolomvorminge haarden biedt dit type buitenhaard u heel wat creatieve vrijheid om uw terras aan te kleden. Extra troef is hun gebruiksvriendelijkheid: gashaarden zijn snel aangestoken en geven geen rookontwikkeling.

Buitenhaard met rookkanaal

Kiest u voor hout of kolen, dan heeft uw buitenhaard een rookkanaal nodig (meestal rechtstreeks gemonteerd op de haard). Hierdoor zijn deze houthaarden slechts aan één zijde geopend waardoor u de oriëntatie ten op zichte van het terras goed moet bekijken. Een alternatief voor dit type zijn onze terrashaarden van het merk Morso. Bedoeld als pizza- of terrasoven, kunnen ze ook perfect dienen om uw terras bij te verwarmen.

Buitenhaard op bio-ethanol

Strakke en moderne designs worden meestal geassocieerd met buitenhaarden op bio-ethanol. Ook hier heeft u dus enige ontwerpvrijheid. Hoewel gemakkelijk in gebruik, is veiligheid toch een belangrijke factor. Bio-ethanol is licht ontvlambaar en vraagt dus wel om enige voorzichtigheid.


Er bestaan heel wat modellen en uitvoeringen in buitenhaarden. Als specialist in haarden en kachels bieden we bij Macquoy enkele standaard modellen aan. Bezoek zeker eens onze showroom en ontdek wat wij voor uw terras en buitenhaard kunnen betekenen.

  • Haal het meeste uit uw terras met een buitenhaard