Openingsuren
Di-Vr van 10u - 12u & 13u - 18u
Za van 10u - 12u & 13u - 17u

Ontdek ons gamma buitenhaarden op gas

De zomer hangt in de lucht en dan zitten we al eens graag buiten op ons terras. Om de kilte te verjagen of gewoon om het gezellig te maken, kan je een buitenhaard installeren. Bij Macquoy Haarden hebben we met merk Faber een aantal zeer interessante buitenhaarden in ons assortiment. Wij stellen ze u graag voor… Buitenhaarden op gas Kiezen voor een haard op gas ipv hout biedt een aantal voordelen. Doordat er geen rookkanaal nodig is, zijn strakke en minimalistische vormen mogelijk. Daarnaast heb je als bijkomend voordeel dat er met gas geen rookontwikkeling is zodat je ten volle van je vlammenspel kan genieten. Buitenhaarden op gas zijn ook erg gebruiksvriendelijk: draaien aan de knop en de haard gaat aan of uit en je kan ook zelf de warmte of intensiteit van het vuur bepalen. De buitenhaarden op gas van Faber TheTUBE Deze gashaard heeft een ronde vorm, is eenvoudig verrijdbaar en kan worden geleverd met een beschermhoes. TheBUZZ Een strak vormgegeven buitenhaard die zowel op aardgas als op flessengas kan werken. Er kan eveneens gekozen worden voor een uitvoering in Cortenstaal en indien gewenst is er ook hier een beschermhoes beschikbaar. TheMOOD Deze moderne frameless buitengaard kan zowel vrijstaand als ingebouwd gebruikt worden. In beide gevallen kan dit als enkelzijdige of als doorkijkhaard.   Voor wie wil genieten van lange zomeravonden in zijn tuin is een buitenhaard op gas ideaal. Kom langs in onze toonzaal en ontdek de modellen of laat je verder adviseren door onze experts.    

...
13 June 2019lees meer
Ontdek ons gamma buitenhaarden op gas

Wat moet je weten bij de aankoop van een kachel of haard?

De gezelligheid van een knisperend haardvuur of een warme kachel heeft al velen kunnen bekoren. Overweeg je om ook een kachel of haard te installeren in je woning, dan zijn er toch een aantal vragen die je best kan stellen. Bij Macquoy bekijken we steeds je specifieke woonsituatie en verwachtingen voor een perfect eindresultaat. Om je alvast op weg te helpen, somden we enkele aandachtspunten op waar je toch even bij moet stilstaan. Keuze van brandstof Hout, pellets, gas, stookolie, bio-ethanol of elektriciteit. Er zijn tal van manieren om je kachel of haard van brandstof te voorzien. Elk met zijn voor- en nadelen. De keuze voor de brandstof heeft ook een aantal technische gevolgen. Zo heb je voor een gaskachel een aansluiting op de gasleiding nodig en bij de verbranding van hout moet er een afvoer zijn voor de rook in de vorm van een schoorsteen. Budget voor je kachel of haard Er zijn modellen in gas en hout in verschillende prijsklassen waardoor er voor iedereen wat wils is. Algemeen zien we wel dat de aankoop van een gashaard duurder is dan eentje op hout. Wil je de haard naadloos integreren in je interieur of inwerken in een bestaande wand, dan zal dit ook duurder uitkomen dan wanneer je een kachel als los element plaatst. Luchtaan- en afvoer Cruciaal voor een goede werking van je kachel of haard. Bij een open verbranding moet er voldoende ventilatie zijn in je woning om bijvoorbeeld koolstofmonoxidevergiftiging tegen te gaan. De afvoer gaat hier via een schoorsteen. Een gesloten verbranding is iets gemakkelijker met één buis voor lucht en verbrandingsgassen. Voor houtkachels en -haarden blijft een schoorsteen wel noodzakelijk.

...
18 March 2019lees meer
Wat moet je weten bij de aankoop van een kachel of haard?

Gas of hout?

Voor beide types van kachels en haarden kunnen we voor- en nadelen opsommen. De keuze voor een gaskachel of houthaard is daarom erg persoonsgebonden. Wij zetten 4 verschillende punten op een rijtje die je best overweegt alvorens je een aankoopkeuze maakt. Aankoop Zowel bij gas als hout zijn er verschillende prijsklassen, maar in het algemeen is de aankoop van een gashaard toch iets duurder dan een houtkachel. Qua onderhoud geldt dan weer het omgekeerde. Comfort Een druk op de knop van de afstandsbediening en de kachel of haard brandt. Dat is het voordeel van gas. Tegenwoordig kan je zelfs via apps op je tablet of smartphone je gaskachel of -haard bedienen. Brandstof is via de gasleiding continu aanwezig. Wie daarentegen kiest voor hout moet stookhout binnenshuis brengen, het vuur opstoken en gaande houden en nadien assen en afval verwijderen. De gewenste temperatuur aanpassen? Dat is bij gaskachels net weer een stukje eenvoudiger dankzij die afstandsbediening. Rendement Zowel hout als gas geven vandaag een hoog rendement, maar als je beiden vergelijkt, levert een houtkachel of -haard nog steeds meer warmte af. Dat kan zelfs oplopen tot een rendement van 80% tot 85%. Vlammenspel Met een houtkachel of -haard krijg je een natuurlijk vlammenspel dat een gezellige warmte oplevert. Die beleving is bijna onmogelijk na te bootsen met gas. Tegenwoordig geven ze wel een realistisch vlammenspel, maar het resultaat zal nooit helemaal hetzelfde zijn als bij een houtkachel of -haard. Kom je er niet uit of creëerden we alleen maar extra twijfel? Spring dan zeker eens binnen in onze showroom in Spalbeek!

...
24 August 2018lees meer
Gas of hout?

Haal het meeste uit jouw terras met een buitenhaard

Of het nu in de frisse lente- of herfstdagen is of op koelere zomeravonden, een buitenhaard heeft altijd zijn meerwaarde op uw terras. Ze maakt van het terras een verlengstuk van uw woning waar men steeds terecht kan voor extra warmte en sfeer. Macquoy zet even de verschillende types buitenhaarden voor u op een rijtje… Buitenhaard op gas Met allerlei modellen gaande van vuurtafels tot kolomvorminge haarden biedt dit type buitenhaard u heel wat creatieve vrijheid om uw terras aan te kleden. Extra troef is hun gebruiksvriendelijkheid: gashaarden zijn snel aangestoken en geven geen rookontwikkeling. Buitenhaard met rookkanaal Kiest u voor hout of kolen, dan heeft uw buitenhaard een rookkanaal nodig (meestal rechtstreeks gemonteerd op de haard). Hierdoor zijn deze houthaarden slechts aan één zijde geopend waardoor u de oriëntatie ten op zichte van het terras goed moet bekijken. Een alternatief voor dit type zijn onze terrashaarden van het merk Morso. Bedoeld als pizza- of terrasoven, kunnen ze ook perfect dienen om uw terras bij te verwarmen. Buitenhaard op bio-ethanol Strakke en moderne designs worden meestal geassocieerd met buitenhaarden op bio-ethanol. Ook hier heeft u dus enige ontwerpvrijheid. Hoewel gemakkelijk in gebruik, is veiligheid toch een belangrijke factor. Bio-ethanol is licht ontvlambaar en vraagt dus wel om enige voorzichtigheid. Er bestaan heel wat modellen en uitvoeringen in buitenhaarden. Als specialist in haarden en kachels bieden we bij Macquoy enkele standaard modellen aan. Bezoek zeker eens onze showroom en ontdek wat wij voor uw terras en buitenhaard kunnen betekenen.

...
27 June 2018lees meer
Haal het meeste uit jouw terras met een buitenhaard

Winnaars terrashaard

Alle bezoekers die tijdens de opening van onze toonzaal langs kwamen en een ingevuld formuliertje in onze verzameldoos legden,  maakten kans op en terrashaard van het merk Morso. Na twee dagen lagen er heel wat formulieren in onze doos waaruit de familie Wolfs als uiteindelijke winnaar kwam. Enthousiast als ze waren, pikten ze meteen hun prijs op. Wij wensen hen alvast veel plezier met hun nieuwe aanwinst!

...
28 September 2017lees meer
Winnaars terrashaard

Opening nieuwe toonzaal

Op 23 en 24 september openen we onze gloednieuwe toonzaal. Niet alleen verdubbelen we in beschikbare ruimte waardoor we nu 500 m² toonzaal hebben, we zorgen er ook voor dat onze gashaarden, gaskachels, houthaarden en houtkachels op een huiselijke manier worden gepresenteerd. Hierdoor kan u vanaf nu in onze zetel wegdromen van uw eigen kachel of haard bij u thuis. Spring eens binnen Tijdens het openingsweekend is onze toonzaal van 10 tot 17 uur geopend en kan eender wie binnenspringen voor een vrijblijvend bezoekje. Wij voorzien een drankje voor elke bezoeker die niet alleen van alle mooie kachels en haarden kan genieten, maar ook van de demonstratie van onze pizzaoven. Eén van de laatste aanwinsten in ons gamma van buitenhaarden. Win een terrashaard Elke bezoeker maakt kans om een terrashaard te winnen als hij een coupon in onze verzameldoos deponeert met daarop zijn antwoord op onze vraag en schiftingsvraag. Daarnaast belonen we ook nog eens al onze klanten die een aankoop deden sinds begin augustus of tijdens de opening. Onder hen verloten we eveneens een terrashaard, maar ook een waardebon van € 1000. Voor de wedstrijdvoorwaarden klikt u hier.

...
19 September 2017lees meer
Opening nieuwe toonzaal

UNICO, eerste hoekhaard van LOTUS

De nieuwe Lotus UNICO-lijn is een esthetisch hoogstandje dat unieke oplossingen voor uw huis creëert. Ongeacht of het daarbij gaat om een nieuwe of een bestaande haard, hebt u nu de kans om voor uw huis het perfecte ontwerp te kiezen. Met de vier modellen UNICO 10, 11, 12 en 13 krijgt u een aantal nieuwe architectonische mogelijkheden. Lotus UNICO biedt een uitzonderlijk zicht op de vlammen en de fantastische bewerking van de oppervlakken getuigt van gedegen vakmanschap.

...
8 September 2017lees meer
UNICO, eerste hoekhaard van LOTUS

Fairo ECO-prestige, nieuwe gashaard van Kal-fire

Wat is er warmer en met name gezelliger dan een open haard. Met vrienden om je heen staren naar de vlammen en genieten van de oranje gloed op je gezicht. Kal-fire heeft dit beeld en dat gevoel geanalyseerd. Ze ontdekten dat wat we in de open haard doen, stammetjes stapelen tot een mooi hoog vuur, in de gashaard nog nooit geëvenaard werd. Tot vandaag ... De Fairo ECO-prestige is een gesloten gashaard met een vuurbeeld dat nog nimmer vertoond is. Een haard met stijl en een nadrukkelijke knipoog naar de open haard van vroeger. De gepatenteerde brander is verwerkt in het vuurbed en de gestapelde stammetjes. Hierdoor ontstaat een mooi hoog vuur dat nauwelijks van een open haard te onderscheiden is.

...
8 September 2017lees meer
Fairo ECO-prestige, nieuwe gashaard van Kal-fire