Openingsuren
Di-Vr van 10u - 12u & 13u - 18u
Za van 10u - 12u & 13u - 17u

Ontdek de Maestro 75 Tall Eco Wave

De Maestro-serie van Dru biedt een levensechte vuurbeleving en is dankzij de Eco Wave het hele jaar door perfect in te stellen naar de gewenste warmtebehoefte. Dit najaar introduceert Dru een nieuwkomer in deze serie: de Maestro 75 Tall Eco Wave. Ideale sfeermaker Dé troef van deze gashaard? Het hoge glasraam waardoor u een groots zicht krijgt op het vlammenspel en de haard zonder twijfel de blikvanger van uw interieur wordt. Verder kan u door middel van de vlamhoogtes, warmteafgifte en inschakelbaar LED gloeibed het gewenste vlambeeld bepalen. Twee uitvoeringen De Maestro 75 Tall Eco Wave is beschikbaar in twee uitvoeringen: het frontmodel en het tunnelmodel. Die laatste geeft u langs twee zijden een zicht op het vuur en kan zo perfect als roomdivider dienen. Deze energiezuinige en milieuvriendelijke gashaard ontdekken? Kom dan langs in onze toonzaal! Wij helpen u graag verder.

...
22 September 2020lees meer
Ontdek de Maestro 75 Tall Eco Wave

Ultra-realistische vuurbeleving met de nieuwe Kalfire E-one

De innovatieve gas- en houthaarden van Kalfire zijn gekend om hun prachtig vlambeeld en optimale vuurbeleving, maar de aantrekkingskracht van dansende vlammen bereikt met de E-one een nieuw hoogtepunt. Wij lichten deze nieuwkomer in ons assortiment haarden graag even toe… Gemakkelijke bediening Deze elektrische haard heeft geen afvoerkanaal voor rookgassen nodig, noch een gasleiding nodig. Enkel een stekker in het stopcontact volstaat om te genieten van het vlammenspel. Met de E-remote bediening bepaalt u vervolgens zelf de vuurbeleving: het knisperende geluid van het vuur, de vlamhoogte, de intensiteit van het gloedbed en de sfeerverlichting in de verbrandingskamer. Duurzaam design De E-one maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen en heeft een laag energieverbruik. In combinatie met de afwezigheid van rookkanalen en gasaansluitingen geeft dat maximale designvrijheid. De haard kan overal probleemloos geplaatst worden en het minimalistische design maakt een naadloze overgang tussen ombouw en haard mogelijk. Hierdoor kan u met een breed gamma aan materialen werken om uw droomhaard te creëren. Twee modellen U kan kiezen uit een inbouw- of een vrijstaand model. Het inbouwmodel leent zich perfect voor maatwerk interieurbouw met optimaal zicht op het vuur. Optioneel kan dit model ook gecombineerd worden met verwarming. De Kalfire E-one FR is het vrijstaande model dat rondom is afgewerkt in een strakke metalen behuizing. Een blikvanger voor elk interieur, van modern tot klassiek en van landelijk tot industrieel. Het vrijstaande model is zeer eenvoudige te plaatsen én te verplaatsen. Creëer uw eigen vlammenspel Geniet van talloze opties om van de E-one de haard te maken die perfect aansluit op uw wensen en noden. Single of Dual HD flame technology voor een enkele of dubbele vlammenprojectie. Atmos Heating geeft een prettige atmosferische warmte voor een optimale vuurbeleving. Flame Tones om de intensiteit van het vlammenbeeld te bepalen en samen te stellen uit drie vlamkleuren. Adjustable Flame Height stelt de vlamhoogte in of maakt een dynamisch vlammenspel in shuffle mode. Atmos Lighting versterkt de vuurbeleving door schaduweffecten op de stammen. Hybriede LED E die de intensiteit van het gloedbed regelt. Kalfire Sound laat knisperend larikshout of rustiger beukenhout weerklinken. Anit-Reflect Function zorgt voor sfeerverlichting als de haard niet brandt.   Ontdek nu de Kalfire E-one in onze toonzaal.

...
22 May 2020lees meer
Ultra-realistische vuurbeleving met de nieuwe Kalfire E-one

Verlof in eigen hof met onze buitenhaarden

Het kan goed zijn dat de coronapandemie een streep trekt door uw vakantieplannen. Maar niet getreurd, een vakantie in eigen tuin heeft met de warme zomers van de voorbije jaren ook zijn charmes. Zeker als u een terrashaard in huis haalt om langer te genieten van het buitenleven. Creëer samen met Macquoy haarden een gezellig plekje rond uw buitenhaard. Een haard voor iedere plek Met een terrashaard is het altijd gezelligheid troef. Of uw haard nu een plekje op uw terras krijgt, terecht komt in een knusse zithoek in uw tuin of als warmhouder onder uw terrasoverkapping: met ons aanbod aan buitenhaarden is er een haard die past in elke hoek van uw tuin. De mobiele buitenhaarden van Faber zijn gemakkelijk te verplaatsen en erg gebruiksvriendelijk terwijl TheMood een permanente blikvanger vormt. Fun-ctionaliteit Ons gamma Morsø terrashaarden weten dan weer het aangename aan het nuttige te koppelen. Deze gietijzeren houtkachels zijn ideaal als pizza oven, maar kunnen ook gebruikt worden om andere heerlijkheden te maken zoals MorsoFoodie bewijst. Perfect voor een gezellige avond onder vrienden op uw eigen terras. 4 vuistregels Ongeacht welke buitenhaard u ook plaatst, aan een aantal basisregels moet altijd voldaan worden. Regel nummer 1 is een vuurvaste ondergrond. Een no-brainer om brand als gevolg van vuurspetters te vermijden. Daarnaast zijn een stabiele basis en afscherming tegen de wind noodzakelijk. En als laatste: zorg ervoor dat de rookgassen vlot afgevoerd kunnen worden. Met deze vier vuistregels in het achterhoofd rest u niets anders dan te genieten van uw tuin. Bezoek vandaag nog onze toonzaal om ons aanbod aan buitenhaarden te ontdekken.

...
22 May 2020lees meer
Verlof in eigen hof met onze buitenhaarden

Onderhoud van uw houtkachel

Voor houtkachels en houthaarden is een onderhoud niet wettelijk verplicht, maar wel aan te raden. Zo bent u zeker van de veiligheid, het energieverbruik en de werking van de kachel of haard. Macquoy Haarden somt 5 elementen op die cruciaal zijn bij een goed onderhoud van uw houthaard. 1. Verwijder asresten Alvorens u aan deze klus kan starten, moeten de assen volledig afgekoeld zijn. Maak vervolgens de aslade leeg en verwijder met een borstel overtollige assen in de houthaard. Laat altijd een laagje as op de bodem liggen. Dit laagje werkt isolerend en beschermt de haardbodem, maar maakt het ook gemakkelijker om de houthaard opnieuw aan te steken. 2. Reinig het glas Bij een beperkte roetaanslag op het glas kan u deze eenvoudig met warm water en kranten- of keukenpapier reinigen. Is er een hardnekkige roetaanslag, dan raden we u aan om een specifiek reinigingsproduct voor houtkachels te gebruiken. 3. Controleer de afdichtingen Een goede afdichting zorgt voor een efficiëntere verbranding. Controleer daarom af en toe de afdichting van de deur van uw houtkachel. Vervang indien nodig het afdichtkoord of laat dit doen door een vakman tijdens een onderhoudsbeurt. 4. Check de vlamplaat Heeft uw houthaard of houtkachel een vlamplaat? Dan doet u er goed aan om deze minstens één keer per jaar te verwijderen en te controleren of ze nog in goede conditie is. Ook het haardrooster en de onderste brandplaat kijkt u dan best na op beschadigingen. Dit kan u zelf doen, maar ook laten uitvoeren door een vakman. Deze kan de onderdelen dan ook vervangen bij schade. 5. Inspecteer en veeg uw schoorsteen Laat jaarlijks of om de paar jaar uw schoorsteen vegen om roetbrand te vermijden. Bij intens gebruik of veel roetafzetting zal de schoorsteen vaker geveegd moeten worden voor een schone verbranding.

...
17 January 2020lees meer
Onderhoud van uw houtkachel

Vraag nu nog uw premie aan voor het vervangen van uw houtkachel

Begin 2019 lanceerde de Vlaamse regering het initiatief om oudere en vervuilende houtkachels te vervangen door nieuwe exemplaren zoals gaskachels. Om het initiatief te ondersteunen, krijgt iedereen die omschakelt tot 250 euro premie. Wees er snel bij Ondertussen heeft de Vlaamse regering beslist om deze premie af te schaffen. Dat wil zeggen dat u nog een premie-aanvraag voor het plaatsen van een nieuwe gaskachel of gashaard ter vervanging van uw houtkachel kan indienen tot 31 december 2019. De aanvraag moet ingediend worden drie maanden na de plaatsing van de nieuwe gaskachel. En dit bij voorkeur online. Hoe veel bedraagt de premie? U krijgt 25% van de aankoopprijs van het toestel en de installatie terugbetaald met een maximumwaarde van € 250 (incl btw). De premie wordt verhoogd tot 50% met maximumwaarde van € 1000 (incl btw) voor kwetsbare personen en lage inkomens. Kiezen voor een gaskachel Wilt u uw houtkachel vervangen door een exemplaar op gas, kom dan zeker eens langs in onze toonzaal in Spalbeek. We hebben een ruim aanbod dat uitblinkt in veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien geven onze experts ook advies op maat van uw woonsituatie.

...
6 December 2019lees meer
Vraag nu nog uw premie aan voor het vervangen van uw houtkachel

Ontdek ons gamma buitenhaarden op gas

De zomer hangt in de lucht en dan zitten we al eens graag buiten op ons terras. Om de kilte te verjagen of gewoon om het gezellig te maken, kan u een buitenhaard installeren. Bij Macquoy Haarden hebben we met merk Faber een aantal zeer interessante buitenhaarden in ons assortiment. Wij stellen ze u graag voor… Buitenhaarden op gas Kiezen voor een haard op gas ipv hout biedt een aantal voordelen. Doordat er geen rookkanaal nodig is, zijn strakke en minimalistische vormen mogelijk. Daarnaast heeft u als bijkomend voordeel dat er met gas geen rookontwikkeling is zodat u ten volle van je vlammenspel kan genieten. Buitenhaarden op gas zijn ook erg gebruiksvriendelijk: draaien aan de knop en de haard gaat aan of uit en u kan ook zelf de warmte of intensiteit van het vuur bepalen. De buitenhaarden op gas van Faber TheTUBE Deze gashaard heeft een ronde vorm, is eenvoudig verrijdbaar en kan worden geleverd met een beschermhoes. TheBUZZ Een strak vormgegeven buitenhaard die zowel op aardgas als op flessengas kan werken. Er kan eveneens gekozen worden voor een uitvoering in Cortenstaal en indien gewenst is er ook hier een beschermhoes beschikbaar. TheMOOD Deze moderne frameless buitenhaard kan zowel vrijstaand als ingebouwd gebruikt worden. In beide gevallen kan dit als enkelzijdige of als doorkijkhaard.   Voor wie wil genieten van lange zomeravonden in zijn tuin is een buitenhaard op gas ideaal. Kom langs in onze toonzaal en ontdek de modellen of laat u verder adviseren door onze experts.    

...
13 June 2019lees meer
Ontdek ons gamma buitenhaarden op gas

Wat moet u weten bij de aankoop van een kachel of haard?

De gezelligheid van een knisperend haardvuur of een warme kachel heeft al velen kunnen bekoren. Overweegt u om ook een kachel of haard te installeren in uw woning, dan zijn er toch een aantal vragen die u best kan stellen. Bij Macquoy Haarden bekijken we steeds uw specifieke woonsituatie en verwachtingen voor een perfect eindresultaat. Om u alvast op weg te helpen, somden we enkele aandachtspunten op waar u toch even bij moet stilstaan. Keuze van brandstof Hout, pellets, gas, stookolie, bio-ethanol of elektriciteit. Er zijn tal van manieren om uw kachel of haard van brandstof te voorzien. Elk met zijn voor- en nadelen. De keuze voor de brandstof heeft ook een aantal technische gevolgen. Zo heeft u voor een gaskachel een aansluiting op de gasleiding nodig en bij de verbranding van hout moet er een afvoer zijn voor de rook in de vorm van een schoorsteen. Budget voor uw kachel of haard Er zijn modellen in gas en hout in verschillende prijsklassen waardoor er voor iedereen wat wils is. Algemeen zien we wel dat de aankoop van een gashaard duurder is dan eentje op hout. Wilt u de haard naadloos integreren in uw interieur of inwerken in een bestaande wand, dan zal dit ook duurder uitkomen dan wanneer u een kachel als los element plaatst. Luchtaan- en afvoer Cruciaal voor een goede werking van uw kachel of haard. Bij een open verbranding moet er voldoende ventilatie zijn in uw woning om bijvoorbeeld koolstofmonoxidevergiftiging tegen te gaan. De afvoer gaat hier via een schoorsteen. Een gesloten verbranding is iets gemakkelijker met één buis voor lucht en verbrandingsgassen. Voor houtkachels en -haarden blijft een schoorsteen wel noodzakelijk.

...
18 March 2019lees meer
Wat moet u weten bij de aankoop van een kachel of haard?

Gas of hout?

Voor beide types van kachels en haarden kunnen we voor- en nadelen opsommen. De keuze voor een gaskachel of houthaard is daarom erg persoonsgebonden. Wij zetten 4 verschillende punten op een rijtje die u best overweegt alvorens u een aankoopkeuze maakt. Aankoop Zowel bij gas als hout zijn er verschillende prijsklassen, maar in het algemeen is de aankoop van een gashaard toch iets duurder dan een houtkachel. Qua onderhoud geldt dan weer het omgekeerde. Comfort Een druk op de knop van de afstandsbediening en de kachel of haard brandt. Dat is het voordeel van gas. Tegenwoordig kan u zelfs via apps op uw tablet of smartphone uw gaskachel of -haard bedienen. Brandstof is via de gasleiding continu aanwezig. Wie daarentegen kiest voor hout moet stookhout binnenshuis brengen, het vuur opstoken en gaande houden en nadien assen en afval verwijderen. De gewenste temperatuur aanpassen? Dat is bij gaskachels net weer een stukje eenvoudiger dankzij die afstandsbediening. Rendement Zowel hout als gas geven vandaag een hoog rendement, maar als u beiden vergelijkt, levert een houtkachel of -haard nog steeds meer warmte af. Dat kan zelfs oplopen tot een rendement van 80% tot 85%. Vlammenspel Met een houtkachel of -haard krijgt u een natuurlijk vlammenspel dat een gezellige warmte oplevert. Die beleving is bijna onmogelijk na te bootsen met gas. Tegenwoordig geven ze wel een realistisch vlammenspel, maar het resultaat zal nooit helemaal hetzelfde zijn als bij een houtkachel of -haard. Komt u er niet uit of creëerden we alleen maar extra twijfel? Spring dan zeker eens binnen in onze showroom in Spalbeek!

...
24 August 2018lees meer
Gas of hout?

Haal het meeste uit uw terras met een buitenhaard

Of het nu in de frisse lente- of herfstdagen is of op koelere zomeravonden, een buitenhaard heeft altijd zijn meerwaarde op uw terras. Ze maakt van het terras een verlengstuk van uw woning waar men steeds terecht kan voor extra warmte en sfeer. Macquoy zet even de verschillende types buitenhaarden voor u op een rijtje… Buitenhaard op gas Met allerlei modellen gaande van vuurtafels tot kolomvorminge haarden biedt dit type buitenhaard u heel wat creatieve vrijheid om uw terras aan te kleden. Extra troef is hun gebruiksvriendelijkheid: gashaarden zijn snel aangestoken en geven geen rookontwikkeling. Buitenhaard met rookkanaal Kiest u voor hout of kolen, dan heeft uw buitenhaard een rookkanaal nodig (meestal rechtstreeks gemonteerd op de haard). Hierdoor zijn deze houthaarden slechts aan één zijde geopend waardoor u de oriëntatie ten op zichte van het terras goed moet bekijken. Een alternatief voor dit type zijn onze terrashaarden van het merk Morso. Bedoeld als pizza- of terrasoven, kunnen ze ook perfect dienen om uw terras bij te verwarmen. Buitenhaard op bio-ethanol Strakke en moderne designs worden meestal geassocieerd met buitenhaarden op bio-ethanol. Ook hier heeft u dus enige ontwerpvrijheid. Hoewel gemakkelijk in gebruik, is veiligheid toch een belangrijke factor. Bio-ethanol is licht ontvlambaar en vraagt dus wel om enige voorzichtigheid. Er bestaan heel wat modellen en uitvoeringen in buitenhaarden. Als specialist in haarden en kachels bieden we bij Macquoy enkele standaard modellen aan. Bezoek zeker eens onze showroom en ontdek wat wij voor uw terras en buitenhaard kunnen betekenen.

...
27 June 2018lees meer
Haal het meeste uit uw terras met een buitenhaard

Winnaars terrashaard

Alle bezoekers die tijdens de opening van onze toonzaal langs kwamen en een ingevuld formuliertje in onze verzameldoos legden,  maakten kans op en terrashaard van het merk Morso. Na twee dagen lagen er heel wat formulieren in onze doos waaruit de familie Wolfs als uiteindelijke winnaar kwam. Enthousiast als ze waren, pikten ze meteen hun prijs op. Wij wensen hen alvast veel plezier met hun nieuwe aanwinst!

...
28 September 2017lees meer
Winnaars terrashaard