Openingsuren
Di-Vr van 10u - 12u & 13u - 18u
Za van 10u - 12u & 13u - 17u

Gas of hout?

Voor beide types van kachels en haarden kunnen we voor- en nadelen opsommen. De keuze voor een gaskachel of houthaard is daarom erg persoonsgebonden. Wij zetten 4 verschillende punten op een rijtje die je best overweegt alvorens je een aankoopkeuze maakt. Aankoop Zowel bij gas als hout zijn er verschillende prijsklassen, maar in het algemeen is de aankoop van een gashaard toch iets duurder dan een houtkachel. Qua onderhoud geldt dan weer het omgekeerde. Comfort Een druk op de knop van de afstandsbediening en de kachel of haard brandt. Dat is het voordeel van gas. Tegenwoordig kan je zelfs via apps op je tablet of smartphone je gaskachel of -haard bedienen. Brandstof is via de gasleiding continu aanwezig. Wie daarentegen kiest voor hout moet stookhout binnenshuis brengen, het vuur opstoken en gaande houden en nadien assen en afval verwijderen. De gewenste temperatuur aanpassen? Dat is bij gaskachels net weer een stukje eenvoudiger dankzij die afstandsbediening. Rendement Zowel hout als gas geven vandaag een hoog rendement, maar als je beiden vergelijkt, levert een houtkachel of -haard nog steeds meer warmte af. Dat kan zelfs oplopen tot een rendement van 80% tot 85%. Vlammenspel Met een houtkachel of -haard krijg je een natuurlijk vlammenspel dat een gezellige warmte oplevert. Die beleving is bijna onmogelijk na te bootsen met gas. Tegenwoordig geven ze wel een realistisch vlammenspel, maar het resultaat zal nooit helemaal hetzelfde zijn als bij een houtkachel of -haard. Kom je er niet uit of creëerden we alleen maar extra twijfel? Spring dan zeker eens binnen in onze showroom in Spalbeek!

...
24 August 2018lees meer
Gas of hout?

Haal het meeste uit jouw terras met een buitenhaard

Of het nu in de frisse lente- of herfstdagen is of op koelere zomeravonden, een buitenhaard heeft altijd zijn meerwaarde op uw terras. Ze maakt van het terras een verlengstuk van uw woning waar men steeds terecht kan voor extra warmte en sfeer. Macquoy zet even de verschillende types buitenhaarden voor u op een rijtje… Buitenhaard op gas Met allerlei modellen gaande van vuurtafels tot kolomvorminge haarden biedt dit type buitenhaard u heel wat creatieve vrijheid om uw terras aan te kleden. Extra troef is hun gebruiksvriendelijkheid: gashaarden zijn snel aangestoken en geven geen rookontwikkeling. Buitenhaard met rookkanaal Kiest u voor hout of kolen, dan heeft uw buitenhaard een rookkanaal nodig (meestal rechtstreeks gemonteerd op de haard). Hierdoor zijn deze houthaarden slechts aan één zijde geopend waardoor u de oriëntatie ten op zichte van het terras goed moet bekijken. Een alternatief voor dit type zijn onze terrashaarden van het merk Morso. Bedoeld als pizza- of terrasoven, kunnen ze ook perfect dienen om uw terras bij te verwarmen. Buitenhaard op bio-ethanol Strakke en moderne designs worden meestal geassocieerd met buitenhaarden op bio-ethanol. Ook hier heeft u dus enige ontwerpvrijheid. Hoewel gemakkelijk in gebruik, is veiligheid toch een belangrijke factor. Bio-ethanol is licht ontvlambaar en vraagt dus wel om enige voorzichtigheid. Er bestaan heel wat modellen en uitvoeringen in buitenhaarden. Als specialist in haarden en kachels bieden we bij Macquoy enkele standaard modellen aan. Bezoek zeker eens onze showroom en ontdek wat wij voor uw terras en buitenhaard kunnen betekenen.

...
27 June 2018lees meer
Haal het meeste uit jouw terras met een buitenhaard

Extra voordelige beurscondities

In februari vindt in Brussel de grootste bouwbeurs van het land plaats. Hét moment waarop fabrikanten uitpakken met voordelige beurscondities. Haarden Macquoy is officiële verdeler van enkele topmerken op het vlak van kachels en haarden zoals Kalfire, Dru, Stûv/Tulp, Faber...  waardoor ook wij in onze toonzaal extra voordelige beurscondities* kunnen aanbieden. Open op zondag Om iedereen volop te kunnen laten meegenieten van de geldende beurscondities zal onze toonzaal extra geopend zijn op zondag 25/2 en zondag 4/3. Je kan op deze zondagen van 13u00 tot 17u00 bij ons terecht. Kom je liever op een ander moment langs? Geen probleem, dat kan tijdens onze normale openingsuren. *vraag naar de voorwaarden in onze toonzaal

...
14 February 2018lees meer
Extra voordelige beurscondities

Versterking gezocht

Ben je een handige Harry, gepassioneerd door kachels en haarden en getuigt je werk van vakmanschap? Dan ben jij het extra paar handen dat wij nodig hebben om ons plaatsingsteam te versterken.  Je komt terecht in een enthousiast team waar ook jij dagelijks bewijst een teamplayer te zijn. Bovendien zet je alles op alles om de interieurdromen van onze klanten te realiseren en sta je steeds met de glimlach voor hen klaar. Interesse om ons team te versterken? Contacteer ons via mail of telefonisch op 0496 50 85 34.    

...
8 December 2017lees meer
Versterking gezocht

Winnaars terrashaard

Alle bezoekers die tijdens de opening van onze toonzaal langs kwamen en een ingevuld formuliertje in onze verzameldoos legden,  maakten kans op en terrashaard van het merk Morso. Na twee dagen lagen er heel wat formulieren in onze doos waaruit de familie Wolfs als uiteindelijke winnaar kwam. Enthousiast als ze waren, pikten ze meteen hun prijs op. Wij wensen hen alvast veel plezier met hun nieuwe aanwinst!

...
28 September 2017lees meer
Winnaars terrashaard

Opening nieuwe toonzaal

Op 23 en 24 september openen we onze gloednieuwe toonzaal. Niet alleen verdubbelen we in beschikbare ruimte waardoor we nu 500 m² toonzaal hebben, we zorgen er ook voor dat onze gashaarden, gaskachels, houthaarden en houtkachels op een huiselijke manier worden gepresenteerd. Hierdoor kan u vanaf nu in onze zetel wegdromen van uw eigen kachel of haard bij u thuis. Spring eens binnen Tijdens het openingsweekend is onze toonzaal van 10 tot 17 uur geopend en kan eender wie binnenspringen voor een vrijblijvend bezoekje. Wij voorzien een drankje voor elke bezoeker die niet alleen van alle mooie kachels en haarden kan genieten, maar ook van de demonstratie van onze pizzaoven. Eén van de laatste aanwinsten in ons gamma van buitenhaarden. Win een terrashaard Elke bezoeker maakt kans om een terrashaard te winnen als hij een coupon in onze verzameldoos deponeert met daarop zijn antwoord op onze vraag en schiftingsvraag. Daarnaast belonen we ook nog eens al onze klanten die een aankoop deden sinds begin augustus of tijdens de opening. Onder hen verloten we eveneens een terrashaard, maar ook een waardebon van € 1000. Voor de wedstrijdvoorwaarden klikt u hier.

...
19 September 2017lees meer
Opening nieuwe toonzaal

UNICO, eerste hoekhaard van LOTUS

De nieuwe Lotus UNICO-lijn is een esthetisch hoogstandje dat unieke oplossingen voor uw huis creëert. Ongeacht of het daarbij gaat om een nieuwe of een bestaande haard, hebt u nu de kans om voor uw huis het perfecte ontwerp te kiezen. Met de vier modellen UNICO 10, 11, 12 en 13 krijgt u een aantal nieuwe architectonische mogelijkheden. Lotus UNICO biedt een uitzonderlijk zicht op de vlammen en de fantastische bewerking van de oppervlakken getuigt van gedegen vakmanschap.

...
8 September 2017lees meer
UNICO, eerste hoekhaard van LOTUS

Fairo ECO-prestige, nieuwe gashaard van Kal-fire

Wat is er warmer en met name gezelliger dan een open haard. Met vrienden om je heen staren naar de vlammen en genieten van de oranje gloed op je gezicht. Kal-fire heeft dit beeld en dat gevoel geanalyseerd. Ze ontdekten dat wat we in de open haard doen, stammetjes stapelen tot een mooi hoog vuur, in de gashaard nog nooit geëvenaard werd. Tot vandaag ... De Fairo ECO-prestige is een gesloten gashaard met een vuurbeeld dat nog nimmer vertoond is. Een haard met stijl en een nadrukkelijke knipoog naar de open haard van vroeger. De gepatenteerde brander is verwerkt in het vuurbed en de gestapelde stammetjes. Hierdoor ontstaat een mooi hoog vuur dat nauwelijks van een open haard te onderscheiden is.

...
8 September 2017lees meer
Fairo ECO-prestige, nieuwe gashaard van Kal-fire